Grip op hele keten: lastig, maar waardevol
Een product helemaal in eigen beheer ontwikkelen, van boeren grond tot eettafel, is geen sinecure. Toch lukt het de Zuid-Hollandse bedrijven BoerBakkerBert en Willem&Drees
Een product helemaal in eigen beheer ontwikkelen, van boeren grond tot eettafel, is geen sinecure. Toch lukt het de Zuid-Hollandse bedrijven BoerBakkerBert en Willem&Drees
Restaurants die werken met lokaal geproduceerd voedsel, zien eigenlijk alleen maar voordelen. Voor de klant, de boer, het milieu en het restaurant.
Met het nieuwe concept ‘Herenboerderij’ kunnen gezinnen samen een boerderij oprichten. Meer werk en toewijding vereist, maar je kunt wel precies (laten) verbouwen wat je nodig hebt
Onze columnist Marja van der Ende vergelijkt de manier waarop haar opa groenten teelde en hoe dat nu gebeurt
Niet fruit- of kaasboeren, maar wijnboeren verkopen in Nederland het grootste deel van hun producten direct aan de consument of via de landbouwwinkel.